Gizlilik İlkeleri


Kapsam

Pek çok müşteri, tedarikçi, hizmet sağlayıcı ve çalışan her gün ATILIM BOYA Pazarlama Ticaret Limited Şirketi’ne (“ATILIM BOYA”) kişisel verilerini emanet etmektedir. ATILIM BOYA, kendisine emanet edilen bilgi ve verilerin korunmasını, kurumsal sosyal sorumluluğunun bir parçası olarak görmektedir. Veri minimizasyonu, şeffaflık ve güvenlik gibi veri koruma ilkeleri bu nedenle ATILIM BOYA için en yüksek önceliğe sahiptir.


Gizlilik Politikamızı, herkesin hızlı bir şekilde ATILIM BOYA'nın kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında genel bilgi alabileceği bir şekilde düzenlemeyi amaçladık. Aşağıdaki tüm bilgiler, bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler ve internete bağlanabilen tüm diğer mobil veya sabit uç cihazlar ve/veya mağazalarımız vasıtasıyla gerçekleştirilen tüm kişisel veri işleme faaliyetlerine ilişkindir. İşbu Gizlilik Politikası, çalışanlar, çalışan adayları, tedarikçiler, iş ortakları ile fiziki ziyaretçiler hariç olmak üzere, çevrim içi ve çevrim dışı kanallar vasıtasıyla ATILIM BOYA’ya temas eden tüm gerçek kişi müşterileri ve kullanıcıları ve tüzel kişi müşteri çalışanlarını ve kullanıcılarını kapsamakta olup; diğer ilgili kişi gruplarının kendileri özelinde ayrıca hazırlanan aydınlatma metinlerini incelemeleri gerekmektedir.


Lütfen Gizlilik Politikamızı dikkatlice okuyunuz. Bu Gizlilik Politikasına ilişkin herhangi bir sorunuz veya yorumunuz olması halinde, bunları herhangi bir zamanda iletişim sayfamızdaki iletişim bilgileri üzerinden yahut kisiselveri@atilimboya.com.tr e-posta adresi vasıtasıyla bize iletebilirsiniz.


İşbu Gizlilik Politikası, ATILIM BOYA’nın aşağıdaki veri toplama kanallarından elde edilen kişisel verilerin işlenmesi süreçleri hakkında bilgi içermektedir.

·        

www.atilimboya.com.tr,  

 

 

·        

ATILIM BOYA sosyal medya hesapları

 

·        

ATILIM BOYA çağrı merkezi

 

·        

Çevrim içi pazar yerlerinde bulunan dijital ATILIM BOYA mağazaları

 

·        

Fiziki ATILIM BOYA mağazaları

 

ATILIM BOYA’nın ürün ve/veya hizmetlerinin tanıtıldığı / satışının / satış sonrası hizmetlerin gerçekleştirildiği özel etkinlik alanları ve satış / dağıtım / satış sonrası hizmet ağları

 

·        

Matbu formlar

 

·        

Şirketimizin genel merkez girişleri

 

·        

E-posta, SMS

 

·        

Faks

 

·        

Şikayet platformları

 

·        

Kargo / posta

 

 

Çevrim içi ve çevrim dışı veri toplama kanallarımız vasıtasıyla isteğe bağlı kişisel veri girişi yapma imkanı sağlanması halinde, bizimle hangi kişisel verilerinizi paylaşmak istediğinize kendinizin karar vermenizi rica ediyoruz. Zorunlu olduğu belirtilen alanlar, ilgili veri işleme amacının gerçekleştirilmesi bakımından tarafımızca asgari şekilde ihtiyaç duyulan alanlardır. Belirtilen bu verilerden farklı olarak opsiyonel toplanan verilerin tarafınızca paylaşımı ise isteğe bağlı olup; sunduğumuz hizmetlerin optimizasyonu ve uygun olması halinde istatistik amaçlarıyla işlenmektedir. Bu kapsamda, gerekmesi halinde açık rızanız ayrıca ilgili alanlarda talep edilmektedir.


Aşağıdaki bölümlerde aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek adına kişisel verilerinizin işlenmesine yönelik daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Gizlilik Politikasında Yapılacak Değişiklikler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), ilgili alt düzenlemeleri, Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararları ile Kişisel Verileri Koruma Kurumu duyuru ve rehberleri göz önünde bulundurularak, işbu Gizlilik Politikasını herhangi bir zamanda değiştirme veya uyarlama hakkımızı saklı tutmaktayız. Bu kapsamda, Gizlilik Politikasının yenilenen versiyonları da aynı kanallardan sizlere duyurulacaktır.


Veri Güvenliği

Herhangi bir veri aktarımı sırasında, örneğin, müşteri verilerinizi sipariş formuna, çevrimiçi talep formuna veya iletişim formuna girerken, tarafınıza SSL (güvenli soket katmanı) güvenlik prosedürü ile 256-bit şifreleme sunmaktayız.


Veri aktarımının şifrelenmiş olduğunu tarayıcınızın altındaki kapalı anahtar veya kilit sembolünden anlayabilirsiniz.


Kişisel verilerinizi yetkisiz erişime veya kayba karşı korumak için en üst düzey özen ve güvenlik standartları uygulamaktayız. Bu kapsamda kişisel verileriniz, KVKK, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun yayımlamış olduğu “Kişisel Veri Güvenliği Rehberi (İdari ve Teknik Tedbirler)” ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun 31 Ocak 2018 tarihli ve 2018/10 sayılı “Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesinde Veri Sorumlularınca Alınması Gereken Yeterli Önlemler" kararı ve bunları ileride mülga edebilecek güncel rehber ve kararlar başta olmak üzere, kişisel verilerin korunmasına ilişkin tüm mevzuat hükümlerine, yetkili otorite karar ve rehberlerine uygun şekilde işlenmekte, verilerinizin güvenli şekilde barındırılması sağlanmakta ve olası hukuka aykırı erişimlere karşı gerekli tüm güvelik tedbirleri alınmaktadır.


Bununla birlikte, alınan tüm önlemlere rağmen internet üzerindeki veri aktarımlarının (örneğin, e-posta ile iletişim esnasında) güvenlik riski teşkil edebileceğini hatırlatmak isteriz. Verileri üçüncü tarafların erişimine karşı tam olarak korumak mümkün değildir.

Ek bilgiler

 

Ödeme sürecindeki güvenlik

ATILIM BOYA, , otomatik, peşin, kredi ve sair banka kartı yahut bunların sunduğu para puanlar,, elektronik ödeme sistemleri ve cüzdanlar, taksitli otomatik, kapıda veya ATILIM BOYA hediye kuponları gibi ödeme seçenekleri sunmaktadır. Tüm ödeme yöntemleri yukarıda belirtilmiş olan güvenlik standartları ile kapsamlı bir şekilde korunmaktadır.
Kredi kartıyla ödeme yapmanız halinde, ek bir güvenlik mekanizması dahil ederek; bu ek güvenlik mekanizması kapsamında sipariş sürecinde "ödeme yöntemi" bölümünde banka kartı doğrulama numarasını talep etmekteyiz. Üç haneli kart doğrulama numarası banka kartınızın arka kısmındaki imza alanında bulunmaktadır.
Banka kartı verileriniz ATILIM BOYA tarafından saklanmamaktadır. Bu veriler, şifreli ve dolayısıyla güvenli bir bağlantı yoluyla doğrudan MobilExpress'e ve ileride bunlara eklenebilecek ödeme ve ödeme sistemleri kuruluşlarına aktarılmakta olup; ödeme işlemleriniz burada ilgili veri koruma ve bankacılık ile ödeme sistemlerine dair mevzuat hükümleri başta olmak üzere tüm yasal düzenlemelere uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.
Ayrıca işlemlerimizi, zorunlu Ödeme Kartı Sektörü Veri Güvenliği Standardına (PCI-DSS) gerekliliklerine ve yine bankacılık ve ödeme sistemlerine dair mevzuatta belirlenen diğer idari ve teknik tedbirlere ve standartlara da uygun şekilde yürütmekteyiz.


İletişim formu


İletişim formunun amacı, bize ve/veya ürünlerimize/hizmetlerimize dair herhangi bir sorunuz olması halinde, tarafınıza ATILIM BOYA'ya hızlı bir şekilde ulaşma imkanı sunmaktır. Burada sağlamış olduğunuz bilgiler genellikle isteğe bağlıdır. Söz konusu verileriniz, talebinizin değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması için işlenecektir.
İletişim formu kapsamında sağlamış olduğunuz veriler, Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik’in 7. Maddesi uyarınca, KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması halinde imha edilecektir.
Talebinizin değerlendirilmesi ve cevaplandırılması için kişisel verilerinizi KVKK’nın 8’inci ve 9’uncu maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak işbu Gizlilik Politikası’nın 5. maddesinde belirtilen alıcı gruplarına ilgili amaçlarla aktarmamız gerekebilir.